tiistai 27. elokuuta 2013

Syksy saapui kotiin



Eilisen siivouksen jälkeen päätin, että nyt on myös aika siivota kesä pois kodista ja vaihtaa tekstiilit syksyisimmäksi. Tummempia ja syvempiä värejä. Verho tuli ommeltua jo kuukausi takaperin, kangas löytyi viime talvena Eurokankaasta kun olin etsimässä jouluverhoa. Kevättalvella kävin ostamassa kangasta yhden verhon verran -10% tarjouksen innoittamana kun kangasta vielä pieni palanen löytyi. Tuolinpäälliset vaihdoin takaisin liiloiksi ja pöydälle päätyi äidiltä ja isiltä synttärilahjaksi saatu tummansininen Pentikin kaitaliina.Parvekkeella kesän majailleet kasvitkin nostin jo takaisin sisälle, vaikka kaipa ne vielä olisivat kylmistä öistä huolimatta partsillakin pärjänneet.



Pastilliset värit alkoivat tuntua kesän jäljiltä liian haaleilta ja niinpä myös isot tyynyt saivat päälleen vaaleanruskeaa vaaleanpunaisen sijaan. Liian synkäksi en heittäytynyt, ja niinpä vaaleansininen päiväpeitto ja vaaleat sohvatyynyt saivat jäädä. Mielestäni ilme muuttui silti koko asunnossa jo paljon syksyisemmäksi ja lämpimämmäksi.



Äiti osti myös tuon lehtikulhon synttärilahjaksi mulle ja asettelin siihen joskus vuosia sitten Ikeasta ostamani pienet koriste-esineet, joissa on hento tuoksu. Kellon alapuoleiselle hyllylle siirtyi myös sinistä ja Tallinnasta tuomastani kukkakimpusta nappasin yhden oksan tuohon pieneen siniseen maljakkoon.



Syksy saapui myös siinäkin mielessä, että ensimmäinen pieni syysflunssa pääsi yllättämään. Onneksi tänään on vapaapäivä, jolloin voi rauhassa katsella kotona Gilmoren tyttöjä, hiippailla villasukat jalassa ja juoda marjateetä suklaakeksien kanssa. Lämpöä ei sentään ole, vaikka muuten pää tuntuukin olevat höttöinen ja kurkkua kutittaa. Kova taistelu pöpöjä vastaan on käynnissä, sillä yhtään ei kiinnostaisi sairastaa. Lupa laiskotteluun myönnetty, taidanpa lähteä keittiöön keittelemään lisää teetä!

Ei kommentteja: